האם בישול של ירקות ופירות מוריד בהכרח מהערך התזונתי שלהם?
חברה סיפרה שלי שיש מאכלים שדווקא הבישול הממושך תורם להם, כמו תירס או סלק. כמה זה באמת נכון?
האם בישול מזון מוריד בהכרח מהערך התזונתי?מנהל: יסמין חיו
2 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
האם בישול מזון מוריד בהכרח מהערך התזונתי?האם בישול של ירקות ופירות מוריד בהכרח מהערך התזונתי שלהם?
חברה סיפרה שלי שיש מאכלים שדווקא הבישול הממושך תורם להם, כמו תירס או סלק. כמה זה באמת נכון?
Re: האם בישול מזון מוריד בהכרח מהערך התזונתי?הי אוסנת
יש ויטמינים המתנדפים בחום, כמו למשל ויטמין C. לכן , לא מומלץ לבשל מזונות כמו פלפלים, קיווי וכיוב'. מצד שני ירקות כמו סלק או תירס, אם לא מבשלים אותם, הם עלולים להפריע למהלך התקין של העיכול בגלל רכיבים שיש בהם. אבל אלה הירקות הכמעט יחידים שזה נכון לגביהם . צורת הבישול שמשמרת הכי הרבה ויטמינים ומינרלים בירקות ובפירות היא אידוי. כמובן שככל שהחום עולה, כך גם איבוד ערכים תזונתיים. מכאן אפשר להבין שטיגון עמוק- לא מומלץ לאף ירק... אני מציעה לא להיכנס ללחץ מהנושא, כי הרי אף אחד לא מצפה שנאכל רק ירקות טריים, או לא מבושלים . אם תקפידי על תזונה מגוונת, שיש בה גם סלטים טריים וגם ירקות מבושלים או אפוים, רוב הסיכויים שתספקי לגופך את מה שהוא זקוק לו. בהצלחה! יסמין חיו - לרדת בקלות יסמין חיו היא תזונאית קלינית טבעית ומנהלת 'לרדת בקלות' - רשת להרזיה באימון אישי.
מחפשים טיפים בנושא דיאטה ותזונה נכונה? כנסו לאתר EasyDieta.co.il
2 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים |