מנה בעלת טעם מעושן קלות וצבע משגע מומלץ לערב החג
המצרכים:
1/2 2 ק"ג חזה בקר בנתח שלם
לציפוי:
3 כפות תבלין ברבקיו יבש
1 כפית מלח
לערבב יחד
לתיבול:
1/4 כוס חומץ תפו"ע
1/4 כוס סוכר חום
1 כף קפה שחור
3 כוסות מים חמים
אופן ההכנה:
לצפות את חזה הבקר בתבלין והמלח היטב להכניס למגש לכסות בניילון נצמד.
להכניס למקרר ל-24 שעות, לאחר מכן לחמם תנור ל-160 מעלות.
להניח בתבנית אפייה את הנתח ולאפות שעה, בזמן הזה להכין את מצרכי התיבול.
בקערה לערבב את כל מצרכי התיבול, להוציא את התבנית מהתנור ולצקת את רוטב התיבול.
להחזיר את התבנית לתנור לעוד שלוש שעות,
להוציא את התבנית מהתנור ולתת לבשר לנוח כ-20 דקות.
לפרוס דק ולהגיש.
בתאבון.