מנה ראשונה קלאסית לחג
רכיבי המתכון:
לפטה
1 ק"ג כבדי עוף נקיים מגידים
3 בצלים אדומים פרוסים
200 גרם חמאה 3
כפות שמן קנולה
1 כפית מלח גדושה
1 כפית פלפל שחור
2 כפות ליקר שרי או קסיס
לריבת הבצל
1 ק"ג בצל אדום פרוס
1 כוס סוכר חום
1/2 כוס יין אדום יבש מרלו
אופן ההכנה:
לפטה
לחמם במחבת 50 גרם חמאה ושמן, להוסיף את הבצלים ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הכבדים ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות להפוך ולטגן עוד דקה, להעביר לקערה לצינון, לאחר מכן לשפוך את הנוזלים שהצטברו בקערה, להעביר את הכבדים והבצל למעבד מזון, להוסיף את המלח, הפלפל, הליקר והחמאה, לעבד לממרח חלק, לרפד תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד כאשר משאירים שוליים משני צידי התבנית. לפזר שברי פיסטוק או קשיו למי שאוהב, לצקת את הפטה לתבנית לשטח ולישר את הפטה, לא ללחוץ חזק מדי, לסגור בשולי הניילון ולהכניס למקרר ל-24 שעות, להגשה. לפתוח את שולי הניילונית ולהפוך בזהירות את התבנית על צלחת הגשה, לפרוס פרוסות ולהגיש לצד ריבת הבצל.
ריבת הבצל
להכניס לסיר את הבצילים ולהוסיף את הסוכר, לערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף את היין להנמיך את הלהבה ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים, מעבירים לצנצנת או קערה לצינון ומגישים לצד הפטה.
בתאבון וחג שמח